От утре, 24 ноември, заработва специална телефонна линия за информация за ваксините и ваксинацията срещу COVID-19, съобщават от Министерството на здравеопазването.

На телефон 02/ 9301 445 ще отговарят д-р Филип Тенчев и д-р Димитър Страшимиров, асистенти в Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина към Медицинския факултет на МУ-София.

По-рано днес двамата лекари са провели работна среща с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Той им е изказал благодарността си, подчертавайки, че е много важно хората да получат достоверна информация за ваксините.

Кацаров отмени подписването на информирано съгласие за ваксинация

Кацаров отмени подписването на информирано съгласие за ваксинация

Разкриват линия, на която медици ще отговарят на въпроси на граждани за ваксините

Важно е да се опитаме да помогнем на хората, които са били заблудени, да повярват във ваксините, да чуят експерти и специалисти, заяви д-р Кацаров и допълни, че задачата им е да опровергаят митовете и да подтикнат хората да се ваксинират, защото това е начинът да излезем от пандемията.

Целта е чрез телефонната линия гражданите да получават научно обоснована информация, свързана с противопоказанията за ваксинация, със съхранението на ваксините, с препоръките за приложение на ваксина при определени заболявания, при бременност и други.