Здравният министър се обиди на джипитата и призова за етика в отношенията.

След неформалния съвет на министрите по здравеопазване Кирил Ананиев коментира, че трябва да седнат и да работят, а не да протестират.

Ананиев не скри, че е очаквал от тях покана за среща, на която да обсъдят проблемите, които поставят. Той посочи и че не е в неговите правомощия да внася предложение за промяна в законодателството с цел отпадане на издаването на финансови бонове.

На джипитата се плаща по-малко, отколкото на ветеринаря за хамстера

На джипитата се плаща по-малко, отколкото на ветеринаря за хамстера

След 10 г. не само в селата, но и в градовете няма да има лични лекари

Министър Ананиев заяви: "Откровено казано бях много неприятно изненадан от това, че те точно на днешния ден, когато се събира Съвета на министрите в здравеопазването, решиха да демонстрират по този начин своето недоволство. Знаете, че ние сме запознати с абсолютно всички искания. Започнахме диалога преди месец и половина и тогава се разбрахме, че ще продължим този диалог след като те имат конкретни предложения. Очакваме вместо да се разбираме чрез вас медиите или с протестни декларации, очакваме ги, когато бъдат готови да седнем на масата и да продължим този диалог."

Здравният министър увери, че се работи и по въпроса с отпадането на 24-часовото разположение на джипитата. В момента се създавала териториалната структура за разпределение.

"Само декларации пращат - веднъж не написаха: Уважаеми г-н министър, предлагаме да се видим в удобно за вас време, предлагаме това да бъде следващата седмица", възмути се Ананиев.
По думите му това трябва да е диалогът, а не диалог през оградата навън.

Лични лекари от 18 области протестират

Лични лекари от 18 области протестират

Общински и частни болници решават дали ще подкрепят колегите си

Министър Ананиев увери, че работниците в РЗИ ще получат своето 18% увеличение на заплатите с парите за допълнително материално стимулиране. Там той отчете напредък и изчистване на недоразуменията.