В страната днес и утре ще работят медицински екипи, които ще поставят ваксини на желаещите да се имунизират срещу COVID-19, съобщи БНР.

До момента няма оповестена заповед за това на министъра на здравеопазването. Някои медицински звена обаче осигуриха възможност за ваксинация през почивните дни в отговор на разпореждането на премиера Бойко Борисов районните здравни инспекции да създадат зелен коридор за имунизиране за всички желаещи. Условието е те да са пълнолетни.

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов заяви, че и през уикенда медици от болницата ще извършват ваксинация. Припомняме, вчера пред болницата се изви опашка от граждани, които искаха да се ваксинират.

Опашка от желаещи да се ваксинират се изви пред "Пирогов"

Опашка от желаещи да се ваксинират се изви пред "Пирогов"

Започна имунизацията и на хора от четвърта фаза

На сайтовете на инспекциите във Варна, Благоевград и Русе са оставени телефони, на които желаещите имунизация през уикенда трябва да се запишат.

РЗИ-Бургас е обявила, че всички желаещи могат да се имунизират с препарата на АстраЗенека без предварително записване между 9:00 и 15:00 часа в събота и неделя в два имунизационни кабинета в града.

В Шумен ваксинации също ще се извършват без предварително записване между 10:00 и 16:00 часа в неделя.

Имунизационният кабинет в Перник ще работи през двата почивни дни от 11:00 до 13:00 часа.

Записваме се дистанционно за ваксинация от началото на март

Записваме се дистанционно за ваксинация от началото на март

Това ще става в четири стъпки