Всяка трета рубла от разходите на руското правителство в бюджета за 2010 година не е обезпечена с доходи, съобщават блогъри, цитирани от Нюз.ру.

Въпреки това правителството продължава да увеличава разходите, да наема все повече държавни служители и да повишава пенсиите на 38 млн. пенсионери.

Блогърите съобщават, че според техни пресмятания, по-малко от 30 млн. работници в Русия изхранват 100 млн. души, които не произвеждат нищо, а са издържани от държавния бюджет.

Експерти се съмняват в точността на тези пресмятания, но признават, че има опасност от увеличаването на държавните разходи в условията на криза, пише вестник "Независимая газета".

От населението на страната 58% са пенсионери или са в предпенсионна възраст, което е общо 76 млн. души, отбелязва анонимен източник от интернет.

Армията на държавните служители, в която влизат чиновници, милиционери и военни е около 25 млн. души.

Според тези данни повече от 100 млн. човека в Русия са издържани от държавния бюджет, за който на практика се трудят едва 30 млн. работници.

Населението на Русия според официалните данни е 142 млн. души, но намалява с много бързи темпове поради високата смъртност сред мъжете.

Средната продължителност на живота при мъжете в страната е 58 години, тоест, по-малко от редица африкански държави. Основна причина за високата смъртност са болести и инциденти, свързани с употребата на алкохол.