Министерството на труда на САЩ публикува предложено правило, което изисква от работодателите да плащат премии за извънреден труд на работници, които получават заплата под 1059 долара на седмица или около 55 000 долара годишно, предава Ройтерс.

Текущият праг на заплатата от около 35 500 долара годишно беше определен от администрацията на Тръмп в правило от 2020 г., което според защитниците на работниците и много демократи не е достатъчно.

Предложеното правило няма да засегне правото на извънреден труд за работници, които получават почасово заплащане.

Джесика Луман, която ръководи службата на Министерството на труда, която прилага законите за заплатите, каза, че предложеното правило е необходимо, за да се гарантира, че работниците са справедливо компенсирани.

"Твърде дълго на много нископлатени работници е отказано заплащане за извънреден труд, въпреки че често работят дълги часове и извършват почти същата работа като своите колеги, кото получават заплащане на час", каза Луман в изявление.

Законът за заплатите в САЩ изисква от работодателите да плащат на отговарящите на условията работници един и половина пъти обичайната им ставка, когато работят повече от 40 часа на седмица.

Наетите работници, които печелят над прага на заплатата, все още могат да имат право на заплащане за извънреден труд, ако не изпълняват основно задължения, свързани с управление.

Няколко щата, включително Калифорния и Ню Йорк, имат прагове на заплатите за определяне на допустимостта за извънреден труд, които са по-високи от текущия федерален стандарт.

Министерството на труда през 2016 г. удвои прага на заплатата до около 47 000 долара. Но федерален съдия в Тексас на следващата година каза, че таванът е толкова висок, че може да засегне работници на мениджърски позиции, които са освободени от защита за заплащане на извънреден труд.

Германското правителство намалява разходите, с изключение на военните

Германското правителство намалява разходите, с изключение на военните

Съкращение на бюджета с 31 млрд. евро предизвиква вътрешни борби в коалицията, засегнати са здравеопазване, грижи за децата и образование