Богатите руснаци са загубили 46 милиарда долара от началото на годината. Най-много състояние е загубил Леонид Михелсон, собственик на "Новатек", пише агенция Новости, като се основава на рейтинга на Bloomberg (BBI). Индексът се базира на стойността на акциите на компаниите, в които богатите руснаци държат дялове. В момента в класацията от 500 души влизат 23 руски граждани.

Бизнесменът Сюлейман Керимов е единственият руснак, който от началото на годината е успял да увеличи своето състояние до 5.76 милиарда долара.

Владимир Потанин е загубил 2.04 милиарда долара, оставайки обаче в класацията като най-богатия руснак, според BBI. Второто място се държи от Владимир Лисин, чието състояние обаче от началото на годината се е свило до 17.6 милиарда долара. Най-обеднелият Леонид Михелсон заема едва третото място по богатство сред руските граждани с 16.9 милиарда, следват от Алексей Мордашов, загубил от началото на годината 3.8 милиарда.

Едва на пето място се намира собственикът на "Лукойл" Вагит Алекперов, който е загубил 6.56 милиарда и към май месец според BBI разполага с 15.7 милиарда долара.

Известният Роман Абрамович заема една седмото място с богатство от 14.8 милиарда долара, загубил 1.58 милиарда от началото на годината.

Forbes обяви най-богатите руски олигарси

Forbes обяви най-богатите руски олигарси

На първо място е шефът на "Новатек" Леонид Михелсон