„Фрапорт" обяви увеличение през февруари на потока от пътници на повечето от летищата, които управлява, като най-много са се увеличили пътниците на международното летище във Франкфурт, съобщи АП.

На летището във Франкфурт миналия месец са обслужени 3.56 милиона пътници, което е увеличение с 3.8 % в сравнение с февруари 2006 година.

За същия месец на летището са извършени 36 971 излитания и приземявания на самолети или с 2.6% повече, отколкото преди една година.

Международното летище във Франкфурт е важно междинно звено за вътрешните линии в Европа, както и за Близкия Изток, Азия и Америка.

От компанията съобщават, че увеличението на потока от пътници се дължи най-вече на по-големия трафик в Европа и на междуконтиненталния трафик за Северна Америка и Азия.

През осемте летища на компанията в Германия са преминали общо 4.83 милиона пътници през февруари - с 8.6 % повече, сравнено с този месец за миналата година.

Припомняме, компанията е концесионер на летищата във Варна и Бургас, където за месец януари бе обявено увеличение на пътниците с 60% в сравнение със същия месец на 2006.