Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис започна 18-часово посещение в Япония в петък, веднага след приключването на гласуването на доверие в парламента, с цел да развие и подобри двустранните отношения и да укрепи сътрудничеството между двете страни, съобщи "Катимерини".

Гърция оценява високо Япония като третата по големина икономика в света, която играе важна роля в региона, а също така е член на Г-7.

Посещението идва в момент, когато Япония се стреми към сближаване с НАТО и ЕС, а Гърция се стреми да служи като мост за Япония както с Източното Средиземноморие, така и с Балканите, с акцент върху енергетиката.

Премиерът и съпругата му ще бъдат приети от престолонаследника принц Акишино.

Чиновниците в Гърция казват сбогом на хартията

Чиновниците в Гърция казват сбогом на хартията

Дигитализират се повече от 1,4 милиарда страници

Той е придружаван от министъра на цифровото управление Кириакос Пиеракакис и заместник-министъра на икономическата дипломация Костас Фрагогианис, както и от 20-членна бизнес делегация, включваща представители на Гръцката федерация на предприятията (SEV) и Атинската търговско-промишлена палата (EBEA).

Мицотакис ще представи възможностите за инвестиции, които се откриват в Гърция, и ще направи две подробни презентации за гръцката икономика пред Японската бизнес федерация (KEIDANREN) и Бизнес асоциацията за износ JETRO.