Международното летище в Батуми прие първия пътнически полет след реконструкцията си, съобщи TAV Georgia, операторът на летищата в Грузия.

На 15 май 2021, Air Astana е доставила 115 пасажери от Казахстан в столицата на Аджария. (Аджария е автономна република със столица Батуми в рамките на Грузия).

През летния сезон полетите по маршрута Алмати - Батуми - Алмати ще се осъществяват три пъти седмично - в неделя, понеделник и в сряда със самолет - модел Airbus 320.

Според Министерствоо на икономиката на Грузия в близко бъдеще ще започат редовни полети до Батуми от Саудитска Арабия, Украйна и Полша. По-специално, нискобюджетната линия Flynas ще лети до столицата на Аджария от Рияд, Полските аеролинии LOT ще летят от Варшава, а Украинските международни въздушни линии (Ukraine International Airlines - UIA) от Киев.

След реконструкцията капацитетът Международното летище в Батуми се е удвоил. Новият терминал е разширен и сега той може да обслужи 1,2 милиона пътници годишно, посочва blacksea-caspia.

Строителните работи на летището, започнаха през месец юни 2020 и бяха завършени за шест месеца. Проектът струва 17 милиона американски долара.