Летището в Дубай остава най-натовареното в света за миналата година за международно пътуване. Регистриран е 10.7 % ръст на броя на пътниците, обяви операторът на аеропоста, цитиран от Агенция „Франс прес”.

Повече от 78 млн. пътници са преминали през Дубай през 2015-а, водени от ръст на пътниците от Индия, Великобритания и Саудитска Арабия, се посочва в съобщение на летището, което е държавна собственост.

Почти 10.4 млн. индийци са пристигнали в Дубай миналата година. Броят им е със 17 % повече от този за 2014-а. Регистриран е 6 % ръст на британците, които са пристигнали, като броят им е достигнал 5.7 млн. С 12 % се е увеличил броят на пристигналите саудитци. Те са били 5.5 млн. души.

Летището в Дубай миналата година обяви, че е изпреварило британското „Хийтроу” като най-натоварено за международни пътници. През 2014 г. през него са преминали 70.4 млн. международни пътници.

Разположен на трансконтинентални въздушни пътища, Дубай е едно от няколкото разположени в Персийския залив летища и отбелязва изумителен растеж в предишните години.

Около 100 авиокомпании летят до повече от 240 дестинации от международния център, който е дом и на авиокомпанията „Емитейтс”.

Второто летище в Дубай – „Ал Мактум Интернешънъл”, бе отворено през 2013 г. То има капацитет да приема 120 млн. пътници годишно, след като започне да функционира напълно.