Неяснотата около решаването на проблема с гръцкия дълг се задълбочи. Гърция заяви, че е завършила преговорите с МВФ за жизненоважния транш от спасителния заем. Международните инспектори обаче заявиха, че преговорите продължават и няма окончателно решение.

Гърция обеща да се разплати до последното евро
Още...

По време на срещата между гръцкия финансов министър Евангелос Венизелос и инспекторите на „Тройката" преговорите приключиха успешно, се посочва в изявление на гръцкото финансово министерство.

От МВФ обаче опровергаха тази информация, но посочиха, че очакват преговорите между Гърция и представители на ЕК, ЕЦБ и МВФ да приключат до дни.

Според говорителя на МВФ, мисията в Гърция ще приключи своя пети преглед на гръцката програма до няколко дни. "В момента имаме мисия в Гърция, която провежда своя пети преглед за изпълнение на гръцката програма. Продължава дискусията с гръцките власти. Ние очакваме да приключим мисията скоро, така че е преждевременно да дискутира този въпрос сега", заяви зам.-шефът на Фонда - Дейвид Хоули, цитиран от money.bg.

Той подчерта, че няма информация за евентуална дата, на която Борда на МВФ трябва да се срещне, за да обсъди резултатите от настоящата проверка на мисията на „Тройката" в Гърция.