Премиерът Кириакос Мицотакис проведе извънредна среща в петък с министъра на финансите Христос Стайкурас и други служители на министерството, за да обсъди въздействието на коронавируса и неговите последствия върху националната икономика и домакинствата и предприятията на страната, съобщават гръцки медии.

ООН хвърля $15 млн. срещу коронавируса

ООН хвърля $15 млн. срещу коронавируса

Световната организация настоява за бързи мерки

Според изявление на кабинета на премиера, служителите на министерството представиха алтернативни сценарии и предложиха мерки за всеки по отношение както на пазара на труда, така и на пазарите на продукти и услуги.

Финансовият министър поддържа постоянна комуникация със своите колеги от Европейския съюз, за ​​да оцени ситуацията както в блока, така и в Гърция и участва в съвместни действия и инициативи, съобщи правителството.

117 достигнаха случаите с коронавирус в Германия

117 достигнаха случаите с коронавирус в Германия

Повече от случаите са в Северен Рейн

Заместник-министърът на финансите Теодорос Скайлакакис предприема координация на контактите с представители на различните сектори на икономиката, засегнати (или потенциално засегнати) от разпространението на коронавируса, за да могат да се предприемат съответните действия, се добавя в правителственото изявление.

Италия отделя 3,6 млрд. евро за справяне с коронавируса

Италия отделя 3,6 млрд. евро за справяне с коронавируса

Това обяви министърът на икономиката Роберто Гуалтиери

Министерството на финансите се опитва да установи възможни намеси, за да облекчи удара върху конкретни професионални категории и дейности, като например отмяна на карнавални празненства, с подкрепа, която вероятно ще бъде предоставена на предприятия в Патра.