Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия скочи до 117 от 66, предаде "Ройтерс".

Германският правителствен кризисен комитет разшири насоките за трансгранични пътувания и отмени големи международни събития, а здравният министър посъветва хората със симптоми да стоят далеч от масовите събития.

Повече от половината от случаите са в Северен Рейн-Вестфалия, най-населената държава в Германия, където няколко училища и детски центрове ще бъдат затворени в понеделник, за да се опитат да предотвратят разпространението на вируса, след като служителите са тествани положително.

Първи случай на коронавирус в Германия

Първи случай на коронавирус в Германия

Най-малко 81 души са починали от вируса, а повече от 2800 са заразени

Министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер заяви, че очаква ваксина срещу коронавируса да бъде налична до края на годината.

Попитан дали Германия ще е готова да затвори градовете и регионите за контрол на епидемията, Зеехофер отговори: "Това ще бъде последното средство." Той не поясни какво трябва да се случи с Германия, за да предприеме такива драстични мерки.

Министърът на финансите Олаф Шолц заяви, че Германия ще бъде в състояние да въведе мерки за фискално стимулиране, ако коронавирусът предизвика глобална икономическа криза.

Увеличават се заразените от коронавирус по света, в Германия вече са 4

Увеличават се заразените от коронавирус по света, в Германия вече са 4

Австралия праща 600 души под карантина на остров и пресъздаде вируса в лаборатория