Адвокатът на Алексей Навални Вадим Кобзев съобщава за притеснения за здравето на своя довереник. В Телеграм канала на Навални се сочи, че за него е извикана линейка заради обострено заболяване, евентуално стомашно. До този момент то е неизвестно, а медицинските власти в затворническата колония се отнасят в безразличие. Адвокатът изразява съмнения, че на Навални е дадена бавнодействаща отрова, която влошава здравето му постепенно, но стабилно.

"Това може да звучи заблуждаващо и параноично за някой друг, но не и за Навални след "Новичок". Ние ще поискаме токсикологични и радиологични изследвания", заявява още адвокатът.

Служител в наказателната колония тайно съобщил на Навални, че негов съкилийник подготвя провокация срещу него. Информирахме омбудсмана по правата на човека Т. Н. Москалкова за евентуално подготвяна провокация.

Ще изпратим писмо и до ръководителя на Федералната служба за изпълнение на наказанията А.А. Гостев и до главния прокурор И.В. Краснов.

Припомняме, че през 2020 година имаше опит за отравяне на критика на Кремъл. Тогава Навални бе приет в болница в тежко състояние.

ООН настоява за международно разследване на отравянето на Навални

ООН настоява за международно разследване на отравянето на Навални

Поискаха и неговото незабавно освобождаване