Американски компании планират да инвестират 40 милиарда долара в Мексико до 2024 г.

Това са съобщили мексиканският президент Андрес Обрадор и мексиканския външен министър Марсело Ебрард следсреща на американски и мексикански ръководители в сряда, съобщи "Ройтерс".

Припомняме, че Обрадор и Ебрард са във Вашингтон след среща между мексиканския президент и неговия американски колега Джо Байдън, както и други официални лица във вторник.

Имигрантите и икономиката обсъдиха Байдън и Обрадор

Имигрантите и икономиката обсъдиха Байдън и Обрадор

САЩ са на път да удвоят броя на визите за временни работници за мигранти от Мексико и Централна Америка

Определяйки това като "страхотна новина за Мексико", Ебрард разкри бъдещите инвестиции в Twitter.

Мексикански служители казаха, че преговорите могат да постигнат напредък по редица предстоящи инвестиции в Мексико от американски енергийни компании.

Милиарди долари чуждестранни инвестиции в Мексико бяха задържани от спорове между компании и правителството, докато Лопес Обрадор затяга държавния контрол върху енергийния пазар.

Обрадор във вторник заяви пред Байдън, че Мексико е готово да работи със Съединените щати, за да помогне за осигуряване на енергийни доставки и за насърчаване на икономическата интеграция на Северна Америка.

Посланикът на САЩ в Мексико Кен Салазар каза през юни, че Мексико и Съединените щати работят по разрешаването на споровете, засягащи американски компании на стойност около 30 милиарда долара.

Мексико, САЩ, Гватемала, Доминиканската република и Еквадор борят заедно трафика на хора

Мексико, САЩ, Гватемала, Доминиканската република и Еквадор борят заедно трафика на хора

След поредната катастрофа в много жертви в региона