Сделката на милиардера и основател на SpaceX Илон Мъск за придобиване на Twitter е "сериозно застрашена", съобщава The Washington Post, като се позовава на трима източници, запознати със заплахата.

Екипът на Мъск е стигнал до заключението, че данните на Twitter за фалшивите акаунти не могат да бъдат проверени. Според един от източниците те не са разполагали с достатъчно информация, за да оценят перспективите на Twitter като бизнес.

Мъск заплаши да развали сделката за закупуването на Twitter

Мъск заплаши да развали сделката за закупуването на Twitter

Той иска компанията да му предостави дании за фалшивите профили в платформата

Ако Мъск се откаже от сделката, може да се стигне до мащабна съдебна битка, отбелязва The Washington Post. Според условията на сделката Мъск ще трябва да плати 1 милиард долара, за да я отмени.

Правни експерти обаче отбелязват, че Twitter може да се опита да принуди Мъск да извърши покупката, ако причината за отказа му "не се основава на основния бизнес на компанията".

В началото на април Илон Мъск закупи дял от 9,2% в Twitter и стана един от най-големите акционери. В края на месеца той обяви, че планира да купи социалната мрежа и да премахне спам ботовете.

Мъск купи Twitter за 44 млрд. долара

Мъск купи Twitter за 44 млрд. долара

Управителният съвет на социалната мрежа е приел предложението

Предприемачът купи Twitter за 44 млрд. долара. Според проектоспоразумението акционерите на социалната мрежа трябва да получат 54,20 долара за обикновена акция. След покупката компанията ще стане частна.