Компанията "Тесла", която произвежда иновативни електрически и хибридни автомобили, е уволнила около 700 служители през последните 7 дни след годишния преглед на резултатите на фирмата, съобщават медии, базирани в американския щат Калифорния.

Според говорителя на компанията повечето от служителите, които са били освободени, са работели в администрацията и продажбите, но също така са били уволнени и някои работници от фабриките.

"Тесла" изтегля 11 000 автомобила Model X SUVs

"Тесла" изтегля 11 000 автомобила Model X SUVs

Има опасност задните седалки да се плъзнат при катастрофа.

Автомобилният производител изтъкна, че уволненията не били съкращения. "Както при всяка компания, особено такава с над 33 хил. служители, прегледите на резултатите понякога също така водят до напускане на служители", изтъкна говорителят.

От "Тесла" подчертаха, че прегледите на представянето са довели и до това, че някои служители са получил повишения и бонуси.

От компанията посочиха още, че възнамеряват да продължат да наемат нови служители по целия свят и планират да запълнят "огромното мнозинство" от свободни работни места, създадени след уволненията от тази седмица.