През денонощието ВВС на Въоръжените сили на Украйна са нанесли 12 удара по позиции на противника. Това се казва в доклада на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна към 18:00 часа на 25 ноември, публикуван във "Фейсбук" и цитиран от "Укринформ".

Какви са руските загуби в Украйна за девет месеца

Какви са руските загуби в Украйна за девет месеца

Би Би Си се позовава на открити данни на национално и регионално ниво

"През денонощието, ВВС нанесоха девет удара по войските, въоръжението и бойната техника, както и три удара по позициите на зенитно-ракетните системи на противника. През деня, ракетите и артилерийски части поразиха команден пункт и пет района", се казва в доклада.

Русия е нанесла четири ракетни удара по Комишуваха, Запорожка област и седем РСЗО удара по украинските войски и населени места.

Във волинското и полиското направление обстановката не се е променила съществено.

В Сиверско направление противникът продължава да прикрива участъка от руско-украинската граница в пограничните райони на Брянска и Курска области, провежда демонстративни и провокационни действия.

В Слобожанско направление противникът откри огън от минохвъргачки, тръбна и реактивна артилерия по районите на селищата Висока Яруха, Стрилеча, Старица, Охирцево, Вовчанск, Амбарне, Фьоховка и Дворична в Харковска област.

В посоките на Купянск и Лиман противникът се отбранява на предварително превзети рубежи, открива огън от танкове и тръбна артилерия, по-специално по районите на Берестово, Кисливка, Табаевка и Вишнево в Харковска област; Новоселивске, Стелмаховка, Макеевка и Площанка в Луганска област; Торске в Донецка област.

В посоките на Бахмут и Авдиевка врагът съсредоточава основните си усилия върху провеждането на настъпателни операции. Нашествениците са обстрелвали от танкове и цялата гама артилерия районите на селищата Верхнекамянске, Соледар, Бахмутске, Бахмут, Андриевка, Красногоровка, Бердичи, Авдиевка, Первомайске, Невелске и Маринка в Донецка област.

Руските окупатори са минирали и детски играчки в Херсон

Руските окупатори са минирали и детски играчки в Херсон

Операция на украинските сапьори

Противникът активно се отбранява в новопавловското и запорожското направление. Окупантите откриха огън от танкове и артилерия по позициите на украинските войски и районите на Въгледар, Пречистивка, Нескучне, Времивка, Новопил и Зелене поле в Донецка област и Олхивске, Хуляйполе, Хуляйпилске и Чаривне в Запорожка област.

В криворогско и херсонско посоки руснаците все още обстрелват районите на селищата Змиевка, Берислав, Токаривка, Микильске, Антоновка, Чернобаевка, Билозерка, Велетенске в Херсонска област и град Херсон.

Както беше съобщено, въоръжените сили на Украйна са ликвидирали около 86 150 руски военни от 24 февруари до 25 ноември, включително 430 войници през последното денонощие.

Зеленски: Обстрелът на Херсон е "отмъщение на губещите"

Зеленски: Обстрелът на Херсон е "отмъщение на губещите"

Русия стана терористична държава