Най-малко 13 полицаи са били застреляни в южния мексикански щат Гереро след засада. Това обяви източник от правителството на щата, съобщава "Ройтерс". Сред загиналите е шефът на местната сигурност на град Коюка де Бенитес, каза източникът, пожелал анонимност.

Градът се намира на запад от популярния морски курорт Акапулко. Районът Коюка де Бенитес е известен с висока организирана престъпност.

В изявление по-късно в понеделник държавни служители съобщиха, че сигурността в района ще бъде засилена, включително от флота и от служители на Националната гвардия, В изявлението им обаче не се уточнява колко полицаи са били убити.

Мексико хвърля 1500 служители срещу престъпността по южната граница

Мексико хвърля 1500 служители срещу престъпността по южната граница

След като бяха разпространени шокиращи видеа

Според източникът от правителството на щата преди засадата полицаите са били изпратени да проверят сигнал за предполагаема стрелба в района.

Насилието в щата Гереро е нараснало през последното десетилетие, тъй като все повече престъпни групи се борят за контрол над доходоносната търговия с опиумен мак, както и за други канали за контрабанда. Нападенията срещу полицаи са станали често срещани там.

През първите девет месеца на тази година близо 1100 души са били убити в щата, което е с близо една четвърт повече в сравнение с предходната година по официални данни.

Мексико призовава за прекратяване на щателните проверки на границата с Тексас

Мексико призовава за прекратяване на щателните проверки на границата с Тексас

Според страната проверките "усложняват миграционната ситуация"