Полицията в Париж задържа 14 души по време на протестите от днес на "жълтите жилетки". Това съобщи BFMTV. Телевизията се позовава на полицейската префектура във френската столица.

Според Министерството на вътрешните работи в 14:00 часа 4 000 души са участвали в демонстрации в Париж. В град Клермон-Феран бяха задържани 15 протестиращи, осем от тях бяха задържани.

Най-малко 36 "жълти жилетки" са задържани в Париж

Най-малко 36 "жълти жилетки" са задържани в Париж

Демонстрант е с откъсната ръка, след като е взривил граната…

В събота в редица френски градове се провеждат редовните акции на протестното движение "жълти жилетки". В Тулуза протестиращите блокираха входовете в логистичния център на "Амазон". На пътя протестиращите поставиха няколко големи гуми, за да не позволят на камионите да напускат складовете.

Сблъсъци между "жълти жилетки" и полиция във Франция

Сблъсъци между "жълти жилетки" и полиция във Франция

Пореден уикенд на протести в страната

Антиправителствените действия на "жълтите жилетки" започнаха във Франция през ноември месец на миналата 2018 година. Първоначално протестиращите поискаха по-ниски цени на бензина и се застъпваха за по-високи заплати и социални помощи. В началото на декември Франция прие мораториум върху повишаването на цените на горивата за шест месеца и се съгласи да повиши минималната работна заплата.

Въпреки това протестите продължиха, протестиращите настояваха за оставката на президента Еманюел Макрон.