Най-малко 14 авиокомпании обявиха, че спират полетите си до Ливан. По данни на Асоциацията на ливанските туристически агенции въздушният трафик на международното летище "Рафик Харири" в Бейрут е намалял с 30-40 %. Във връзка с това ливанската национална авиокомпания Middle East Airlines стартира допълнителни полети.

Освен това, поради засилените въздушни удари на израелските сили, ливанските власти наредиха във вторник да бъдат отменени учебните занятия в повечето учебни заведения в страната.

Много училища се използват временно от ливанското правителство като убежища за разселени лица, които са напуснали домовете си заради израелските удари.

От понеделник сутринта Израел е ударил около 800 цели на Хизбула в Ливан. Израелските военни предупредиха ливанските граждани, че ще атакуват цивилни домове, в които според армията може да се съхраняват оръжия на групировката.

Ливанското министерство на здравеопазването съобщи, че броят на загиналите при израелските удари в Южен Ливан е нараснал на 274 души от началото на деня, съобщават близкоизточните медии.

Израел отново удари Бейрут

Израел отново удари Бейрут

Това е четвъртият удар на ЦАХАЛ

Ведомството съобщи, че сред загиналите има 21 деца и 39 жени.

Над 1000 души са ранени.