Артилерийските и ракетни подразделения на Въоръжените сили на Украйна са изпълнили 160 удара по позициите на противника в южното направление.

Това съобщи оперативно командване Юг в публикация във Фейсбук, цитирана от "Укринформ".

"Вчера вечерта нашите артилерийски и ракетни подразделения изпълниха около 160 огневи удара по позиции на противника и райони на струпване на жива сила и техника. В района на Берислав са унищожени два склада с боеприпаси", се казва в доклада.

Командването добави още, че експлозии са разтърсили временно окупираната Каховка.

Както съобщава Укринформ, на 14 октомври авиацията на въоръжените сили на Украйна е нанесла 13 удара по опорни пунктове на противника, райони на струпване на жива сила, въоръжение и техника в Южна Украйна.

Нощен обстрел по Днепропетровска област

Нощен обстрел по Днепропетровска област

Руснаците продължават да опитват офанзива в направленията Бахмут и Авдеевка

През последните 24 часа окупаторите са извършили пет ракетни и 23 въздушни удара и са изстреляли до 60 ракети.

Две общини в Днепропетровска област - Никопол и Марханец - са били обстрелвани през нощта, съобщи по-рано днес ръководителят на областната военна администрация Валентин Резниченко.

В резултат на обстрела в Никопол е ранен 47-годишен мъж.

Според Резниченко обстрелът е предизвикал няколко пожара. Повредени са били и близо 30 многоетажни и частни къщи, промишлено предприятие, автомобили, няколко газопровода и електропроводи. Повече от 1500 семейства са останали без електричество.