Руските окупатори в Украйна хвърлят десетки хиляди свои наемници от частната военна компания "Вагнер", които са били наети от затворите, в атака като пушечно месо.

Това съобщи Центърът за национална съпротива (ЦНС) към Силите за специални операции на украинските въоръжени сили.

"Окупаторите са набрали общо 23 000 затворници, които се използват като пушечно месо в атаките. Причината е, че смъртта им не намира отзвук в руското общество и затова руснаците не мислят за загубите си", се казва в публикацията.

Затворник от "Вагнер" е стрелецът-дезертьор в Новошахтинск

Затворник от "Вагнер" е стрелецът-дезертьор в Новошахтинск

Той е заловен в празна сграда край града

Отбелязва се, че врагът всъщност "разменя живота на евтини бойци за живота на украинци".

Окупаторите формират щурмови групи от затворници и използват въздушно разузнаване, благодарение на което командирите на групи следят действията на подчинените си.

ЦНС обръща внимание на факта, че подобни загуби не деморализират ЧВК "Вагнер", тъй като квалифицираният персонал и ръководството не участват в нападенията.

Успоредно с това украинските партизани и нелегални бойци продължават да предоставят на украинските отбранителни сили данни за разположението на членовете на "Вагнер" във временно окупираните територии, което позволява на украинските въоръжени сили да нанасят удари по контролните пунктове на противника.

САЩ могат да определят "Вагнер" като терористична организация

САЩ могат да определят "Вагнер" като терористична организация

Администрацията не е взела окончателно решение

По-рано беше съобщено, че руската ЧВК "Вагнер" набира украински затворници в окупираните територии и ги агитира да се бият.

Ще ви припомним, че според говорителя на Източната група сили на украинските въоръжени сили промяната в тактиката на руските военни - разделяне на отделни щурмови групи, докато други са обхванати от огън - затруднява задачите на украинските защитници, но те все още не могат да пробият отбраната на ВСУ в Донбас.