30 години затвор за известния американски рапър Ар Кели.

Той беше признат за виновен, че е използвал известността си, за да извършва сексуални посегателства над деца и жени, писа Би Би Си.

Прокурорите поискаха от съдията да осъди 55-годишния Кели на повече от 25 години зад решетките, докато защитниците му поискаха 10 или по-малко години, като заявиха, че искането на прокурорите е "равносилно на доживотна присъда".

Облечен в затворнически панталон и тъмни очила, Ар Кели отказа да направи изявление и не реагира при произнасянето на присъдата.

Престъпленията били извършвани в продължение на две десетилетия. Някои от жертвите споделят, че насилието, упражнявано върху тях от световноизвестния певец, им е причинило сериозни психически проблеми.

55-годишният R&B изпълнител бе осъден през септември миналата година в Ню Йорк за рекет и трафик на хора с цел сексуална експлоатация, припомня Си Ен Ен.

Преди произнасянето на присъдата няколко жени свидетелстваха пред съда срещу Кели.

В съда бяха представени и доказателства за това, че Ар Кели е представил фалшиви документи, за да се ожени за покойната вече певица Алия през 1994 г. Тогава загиналата в самолетна катастрофа изпълнителка била едва на 15 години.