Най-малко 30 души са убити и над 160 са ранени след руските атаки на на територията на Украйна. 53 души са били спасени. Осем от тях са извадени изпод развалините.

Това съобщи украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко в Telegram, цитиран от "Укринформ".

Клименко благодари на всички, които са участвали в спасителните операции, оказали са помощ и са "правили невъзможното в името на спасяването на другите".

Шестима загинали и 30 ранени при атаката срещу Днипро

Шестима загинали и 30 ранени при атаката срещу Днипро

Атакуван е родилен дом

В петък Руската федерация атакува Украйна с почти всички въздушни оръжия, които има в арсенала си. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в Telegram, като спомена и Днипро.

"Родилен дом, учебни заведения, търговски център, многоетажни сгради и частни къщи, търговски склад, паркинг. Киев, Лвов, Одеса, Днипро, Харков, Запорожие и други наши градове", изброи засегнатите части Зеленски.

Той подчерта, че Русия е ударила с: ракети "Кинджал", С-300, крилати ракети, БПЛА. Освен това, според Зеленски, стратегическите бомбардировачи са изстреляли X-101/X-505.

Изстреляни са около 110 ракети, като голяма част от тях са свалени, посочи Зеленски. В резултат на обстрела има десетки жертви и ранени.

Зеленски: Русия атакува с почти всички въздушни оръжия от арсенала си

Зеленски: Русия атакува с почти всички въздушни оръжия от арсенала си

Украйна ще отговори на руските удари, закани се Володимир Зеленски

Президентът на САЩ Джо Байдън в петък каза, че последната ракетна атака на Русия срещу Украйна е "ярко напомняне на света, че след почти две години на тази опустошителна война целта на Путин остава непроменена", предава "Ройтерс".

Президентът на САЩ призова Конгреса да се активизира, за да помогне на Украйна след масираните руски удари.