33 украински дрона са прехванати над територията на Руската федерация тази нощ. Съобщението за безпилотните летателни апарати е на Министерство на отбраната на РФ.

Дроновете са свалени над Белгородска, Воронежка, Курска, Брянска и Калужка области.

От министерството дават и разчет по области - над Белгород дроновете са били 4, колкото и над Воронежка област. Най-много безпилотните апарати са били над Брянска област - 18 и над Калужка - 6. Над Курска област е свален само един безпилотен апарат.

Интересното в случая е, че няма никакви съобщения за дронове над Ростовка област, а все още няма никаква информация за загадъчните взривове в Ростов на Дон от вчера. Губернаторът на областта Василий Голубев вчера вечерта излезе с изявление в социалните мрежи, от което обаче нищо не става ясно.

Местни жители свидетелстваха за множество експлозии толкова силни, че прозорците и стените на къщите, предметите по рафтовете като при земетресение са се разклатили, алармите на колите са се включили.

"В отговор на вашите въпроси за силни звуци в различни части на региона ви информирам, че според военна информация части на ВВС на Русия изпълняват задачи в зоната за специални операции. Ситуацията в региона е под контрол", написа Голубев.