Само 12 процента от британците очакват Лиз Тръс, фаворит за победител в надпреварата за лидерство на Консервативната партия, да бъде добър министър-председател.

YouGov: Тръс води пред Сунак с 62% срещу 38%

YouGov: Тръс води пред Сунак с 62% срещу 38%

Месец и половина преди вота

52 процента очакват тя да се провали в управлението на страната. Това показаха резултатите от проучване на YouGov, цитирано от "Блумбърг".

Британците са разделени по въпроса дали Тръс, която в момента е външен министър, би била по-добър министър-председател от предшественика си Борис Джонсън. Те обаче са склонни да мислят, че тя ще бъде по-лош от всеки друг министър-председател след Маргарет Тачър.

Що се отнася до Джонсън, само 22 процента от британците смятат наследството му като лидер за добро, докато 55 процента му дават лоша оценка.

Тръс води пред Сунак с 22% в ново проучване

Тръс води пред Сунак с 22% в ново проучване

За пореден път британският вънен министър е фаворит

Тръс има убедителна преднина пред своя съперник, бившия финансов министър Риши Сунак в анкетата сред членовете на торите преди обявяването на победителя в понеделник. Който спечели състезанието за партийно лидерство, ще стане министър-председател.

YouGov събра своите отговори от две отделни проучвания, едно от 1651 възрастни между 29 до 30 август и друго от 1708 възрастни от 24 до 25 август.