Израелски въздушен удар уби шестима палестинци в окупирания Западен бряг, съобщи палестинското здравно министерство в неделя, след като Израел съобщи, че един негов войник е бил убит, предава "Ройтерс".

Израел каза, че негов самолет е стрелял по палестински екстремисти, които са атакували войски в град Дженин, докато палестинското министерство каза, че ударът е насочен към хора, които са се събрали на мястото, а очевидци казаха, че атаката е станала, докато израелските сили се изтеглят.

"Един от мъжете беше обезглавен", каза за Ройтерс Муджахид Назал, палестински лекар и първа помощ на мястото. "Изглежда, че ракетата го е ударила директно. Други бяха с откъснати крайници. Седми човек беше тежко ранен и откарани от бърза помощ"."

Друг свидетел, Ахмед Сюлейман, каза: "Въздушният удар е настъпил на входа на Дженин в район, наречен Триъгълник на мъченика. Можете да видите ефекта от ракетата. Кръв и части от тялото са разпръснати навсякъде."

Четирима от убитите са братя, според членове на семейството.

Израелски граничен полицай беше убит, а други бяха ранени, когато автомобилът им беше ударен от експлозивно устройство по време на операции в Дженин, съобщиха израелските военни и полиция.

Израел удари финансови ядки на "Хамас" на Западния бряг

Израел удари финансови ядки на "Хамас" на Западния бряг

Мерки срещу ислямския тероризъм