Близо 60% от американците твърдят, че на транссексуалните хора трябва да бъде позволено да служат в американските въоръжени сили, според проучване на Ройтерс/Ипсос, проведено преди обсъждане в конгреса, за забраната на администрацията на Тръмп, транссексуални да служат в армията, съобщава "Ройтерс". 

Върховният съд на Съединените щати на 22 януари се произнесе в полза на администрацията на Тръмп да наложи политиката си на забрана на много транссексуални в армията. Изпълнението на политиката е забавено от правни спорове в по-маловажни съдебни дела, които Върховният съд не адресира пряко.

Решението на Върховния съд и политиката на Тръмп тревожат някои транссексуални в армията, като 38-годишният Кай Ландерос. Той е на служба от 2005 г. и е два пъти в Ирак, базиран във Форт Хуачука в Аризона, "това е просто разочароващо", коментира той.

Тръмп планира определения за "пол" на база първични полови белези

Тръмп планира определения за "пол" на база първични полови белези

Определение на база биология, която е ясна, основана на науката, обективна и приложима

"Всеки ден правиш най-доброто, нещо, което обичаш да правиш, и тогава ти се казва, че не трябва да бъдеш в армията ... когато си напълно способен и компетентен да служиш. Не виждам защо трябва да има проблем", допълва той.

В проучването, 59% от анкетираните казват, че транссексуалните хора трябва да могат да служат, а 24% са заявили, че не трябва. От тези, които подкрепят, 67% казват, че военните също трябва да предоставят медицински грижи, свързани с прехода към пола.

Проучването показва, че разделението е 79% от демократите в полза на транссексуалните срещу 38% от републиканците.

Републиканската подкрепа се е увеличила от 2017 г., когато 32% подкрепят транссексуалните военни.

Пентагонът разрешава на транссексуални да постъпват в армията на САЩ

Пентагонът разрешава на транссексуални да постъпват в армията на САЩ

След като съдилищата блокираха забраната на Тръмп

През 2017 г. Тръмп обяви план за забрана на транссексуални в  армията, като обърна политиката на бившия президент на Демократическата партия Барак Обама, който позволи на транссексуалните да служат открито и да получат медицински грижи за преход.

През март 2018 г. Тръмп подкрепи преразгледаната политика на тогавашния министър на отбраната Джим Матис. В някои случаи тя е забранила транссексуални, които страдат от вътрешен конфликт между физически пол и полова идентичност.

Политиката на Матис забранява транссексуални, които търсят или са преминали през стъпки за преход на пол.

Хората, диагностицирани с полова дисфория по време на политиката на Обама, да останат в армията и да служат според своята полова идентичност.

След като няколко федерални съдилища блокират и двете версии на политиката на администрацията като противоконституционни, правителството поиска от Върховния съд да се намеси. Той отмени постановленията на по-ниските съдилища, но не разреши основния въпрос за законността на плана на републиканския президент.

Върховният съд на САЩ потвърди забраната на Тръмп за трансполови в армията

Върховният съд на САЩ потвърди забраната на Тръмп за трансполови в армията

Забранява на транссексуални да служат в армията

Военен експерт от ВМС на САЩ Матю Маккарти базата Южна Каролина и на служба от 2013 г. коментира, че забраната на Тръмп е "нож в гърба. Те ни третират като мутанти и не можем да служим като всички останали до нас", допълва 25-годишният Маккарти.

Запитана за коментар, говорителка на министерството на отбраната защити политиката на Тръмп, заявявайки, че това не е забрана за членовете на транссексуалните служби, а политика за дисфория по пол.

Демократите от Конгреса осъдиха политиката като дискриминационна. Изслушването на Комитета за въоръжените сили на Камарата на представителите на Демократическата партия в включва показанията на няколко транссексуални служители, както и членове на администрацията на Тръмп, включително Джеймс Стюарт, секретар на отбраната за персонал и готовност.

Транссексуален командва батальон в Германия

Транссексуален командва батальон в Германия

Подчинените спокойно са приели решението