Състоянието на двама от ранените при експлозията в Истанбул е тежко. Един от ранените е полицай. В най-тежко състояние се намира жена, която е с откъснат крак. Тя е подложена незабавно на операция.

Припомняме, че тази сутрин около 9 часа взрив разтърси район Етилер в Истанбул. По първоначални данни 7 души са били ранени. Експлозията е станала около 9 часа на спирка на обществения транспорт в район Етилер близо до Висшето полицейско училище и търговски център. Тя е била предизвикана от звукова бомба с часовников механизъм. В момента на избухването й е бил чут силен шум.

При взрива са нанесени щети на два автобуса на градския транспорт, на едно такси и кола с цивилен номер. В района са прекъснати мобилните връзки, за да се предотврати друга евентуална експлозия.

На мястото са пристигнали много линейки и полицейски екипи, както и сапьорски групи, които претърсват мястото за други заложени бомби.

Полицията е отцепила района и е евакуирала всички граждани от района заради опасения от нова експлозия. Той се претърсва за други заложени бомби. Булевард „Етилер" е затворен за трафик и в двете посоки.

Предполага се, че пакетът с бомбата е бил поставен в контейнер за отпадъци под моста Коч до автобусна спирка. При експлозията от моста са се откъснали бетонни парчета. Тя е била много силна и е чута на далечно разстояние.

На мястото е пристигнал прокурорът от Истанбулската републиканска прокуратура, който проучва версията дали акцията не е била насочена срещу полицията, тъй като е непосредствено до Висшето полицейско училище.

Бомбата е избухнала в най-пиковия час, когато хората отиват на работа, на място, откъдето минават училищни автобуси. В този момент обаче там не е имало автобус с ученици, което е предотвратило голяма трагедия.

Валията на Истанбул Хюсеин Авни Мутлу, който е пристигнал също на мястото на инцидента, е уверил, че няма опасност за живота на ранените. Според шефа на полицията Хюсеин Чапкън взривното вещество е било със средна разрушителна сила.