Президентът на Иран Махмуд Ахмадинаджад заявява, че нито един изход от срещите, които предстоят, не могат да нанесат вреда на Техеран.

Припомняме, предстои възобновяване на преговорите между т.нар. Шесторка по преговорите за ядрената програма на Иран.

След прекъсване от почти половин годинаТехеран само преди дни обяви готовност да възобнови сътрудничеството си с МААЕ по въпроса за характера на ядрената си програма и допусна на територията си експерти.

Разговорите между представителите на Иран и Русия, САЩ, Великобритания, Китай, Франция и Германия ще се състоят утре в Женева.

"Участниците в преговорите, естествено, могат да вземат такава позиция, каквато сметнат за добре, но това няма да ни навреди", цитира думите на иранския президент агенция Fars, разпространени и от световните агенции.

"Иран се е подготвил за всякакви обстоятелства и нашият народ в продължение на повече от 30 години се е научил твърдо до стои на краката си и да обръща всякакви обстоятелства и промени в своя полза", добавя Ахмадинеджад.

САЩ, Великобритания и Франция остро осъдиха строителството на нов завод с инсталации за обогатен уран без контрола на международна организация. По думите на лидерите на западните страни, ако Иран не предостави пълна информация за своята ядрена програма, то на страната ще бъдат наложени нови санкции.

Миналата седмица, само два дни след обявяването на новия завод, Иран проведе изпитания с ракети по време на военни учения.