Активисти от Сърбия били главните организатори на протестите на опозицията в Скопие. Те всеки ден са начело на колоната на протестите и дават ясни инструкции, които останалите трябва да следват, твърди македонският сайт “Телеграф”.

Организаторите от Сърбия имали голям опит в такива събития и държали ситуацията под контрол. Ставало дума за лица на около 40 години, които били установили добро сътрудничество с местните групи.   

Както пише "Телеграф", тези лица също така изписвали непристойни надписи в центъра на Скопие. Вчера се появи снимка от центъра на града, където до лика на Майка Тереза "на чист македонски език" е написано "Никога повече ВМРО".   

За присъствието на сърбите в Скопие свидетелства и фактът, че голям брой автомобили с белградска регистрация се движат из града в търсене на места за демонстрации.   

Начинът на протестиране бил почти идентичен на този в Сърбия - червени знаменца със стиснат юмрук, защитен знак на движението "Отпор", както и постоянното повтаряне на песента "Белла, чао".   

Присъствието на такива "внесени" демонстранти изобщо не бива да изненадва, като се знае, че Социалдемократическият съюз на Македония използва услугите на сръбска PR агенция, допълва "Телеграф".