Терористичната организация "Ал-Кайда" и свързаните с нея групировки готвят терористичен акт в сградата на германския парламент.

Това пише немското издание "Шпигел", като се позовава на оперативна информация, получена от участник в терористичния заговор.

Преди време беше съобщено за терористична опасност в Германия, но за първи път се споменават конкретни цели на терористите.

По данни на немската полиция, нападението на сградата на Бундестага ще бъде извършено от група от 6 бойци. В плана на терористите влиза вземане на заложници в сградата на парламента и убийството им.

По информация на немските спецслужби двама от участниците в заговора са в Германия от няколко седмици. Очаква се останалите да се присъединят към тях в най-близко време.

Сред предполагаемите заговорници са гражданин на Германия, турчин и емигрант от Северна Африка.

За готвения терористичен акт властите във федералната република са разбрали от предполагаем член на терористичната групировка. Той решил да приключи с терористичната си дейност и да излезе от групировката, затова се свързал с немската полиция. По думите на информатора атаката срещу германския парламент е била планирана за февруари-март следващата година.

Мерките за сигурност в Германия бяха повишени след като стана ясно, че ислямисти планират терористични атаки  на територията на страната в края на ноември.