Ръководителят на Американската агенция за международно развитие - USAID заяви, че агенцията скоро ще разкрие усилията си да използва помощта отпускана от САЩ за противодействие на влиянието на Русия по света., съобщава "Ройтерс".

"Американската агенция за международно развитие скоро ще разкрие рамка, която да ни помогне да се противопоставим на влиянието на Кремъл, особено в Европа и Евразия", коментира Марк Грийн по време на изслушване в Комисията по външни работи на Камарата на представителите.

Грийн обяснява, че бюджетното искане на USAID за фискалната година, приключваща на 30 септември 2020 г., включва 584 млн. долара в държавния департамент и чуждестранна помощ на USAID за тази дейност, както и усилия за "агресивно общуване" за това, което той нарича "авторитарни инструменти за финансиране".

Той не предоставя повече подробности. При президента Владимир Путин, Русия се опитва да задълбочи международното си влияние, включително чрез отпускане на заеми на страни от Латинска Америка и други места по света.

Захарова поздрави НАТО: Не се увличайте в обсесивни фобии

Захарова поздрави НАТО: Не се увличайте в обсесивни фобии

"Миролюбивостта, както знаете, е отличителна черта на нашите американски партньори, една добра традиция", коментира тя