Американският посланик в Москва Джон Съливън отказа предложената от Руското външно министерство ваксина "Спутник V" срещу коронавируса, съобщи в Twitter пресс-секретаря на американската дипломатическа мисия Ребекка Росс, цитирана от РИА Новости.

Във вторник, 22 декември, от американското посолство публикуваха във Фейсбук фотография на елха, украсена с маски и дезинфектанти аз ръце, а така също и писмо от Съливън до Санта Клаус, в което той уверява, че цялата година се е "държал добре" и иска подарък нов хокеен стик, ваксина срещу COVID-19 и маратонки за тичане.

Русия одобри ваксината Sputnik V за хора над 60 години

Русия одобри ваксината Sputnik V за хора над 60 години

Броят на новите случаи на коронавирус в Русия е нараснал с 29 258 за 24 часа

От руското външно министерство отговорили на посолството "подарък от Дядо Мраз": "ваксина "ваксината "Спутник V" е одобрена за прием на хора над 60 години".

"Посланик Съливън благодари на външното министерство на Русия за предложението, но отказа да приеме ваксината Спутник V, предназначена за някой от руските граждани", съобщи Ребека Рос.

Русия увеличава производството на ваксината "Спутник V"

Русия увеличава производството на ваксината "Спутник V"

С 30 милиона дози до юни

През август здравното министерство на Русия регистрира първата в света ваксина за профилактика на COVID-19, разработена от Център Хамали и произведена заедно с Руския фонд за преки инвестиции. Те я нарекоха "Спътник V". Препаратът се инжектира на два пъти през три седмици.