Руският диктатор Владимир Путин може да загуби властта си в Русия при няколко сценария, включително евентуална революция и т.нар. дворцов преврат.

Смяна на властта може да настъпи и след като бунтовническият легион "Свобода на Русия", който става все по-силен, достигне до Москва, а след това властта ще се смени, заяви ръководителят на портала After empire, политологът Олга Курносова в ефира на канала FreeDom.

Според експерта революцията в Руската федерация е възможна, когато руските войници на фронта осъзнаят, че е време да обесят офицерите си. "Когато видим, че редниците разстрелват своя командир, това ще означава, че революционните настроения във войските вече са се развили", каза тя.

Експертът добави, че заплахата за режима на Путин може да идва и от представители на елитите.

"Когато елитите, осъзнавайки че колапсът наближава, сами вече ще вземат и ще направят нещо по отношение на самия Путин. Защото днес основният двигател на тази война е, разбира се, лично... Путин", подчерта анализаторът.

В Русия Владимир Путин е на власт вече повече от 20 години. Бившият британски шпионин Кристофър Стийл прогнозира, че западните държави трябва да се "подготвят за края на ерата" на руския диктатор.

Той смята, че руският лидер ще напусне властта през следващата година. Стийл също така заяви, че Путин може да умре внезапно, тъй като достоверни източници съобщават, че диктаторът е болен.

По-рано Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Володимир Зеленски, заяви, че руската държава вече е "бременна с революция". Подоляк е сигурен, че в Русия ще има преврат.

Путин трябва да разбере, че ерата на империите в Европа е приключила

Путин трябва да разбере, че ерата на империите в Европа е приключила

Западното обществено мнение като цяло все по-малко вярва, че ще бъде достатъчно да се смени Владимир Путин. Достатъчно е да се види широката подкрепа и на руското обществено мнение, а и очевидният ентусиазъм, с който руската армия извършва геноцид в Украйна