Анонимният служител на администрацията на Доналд Тръмп, който през 2018 г. разкри информация пред "New York Times" и беше обвинен в предателство от президента, е написал книга, която ще бъде публикувана през идния месец, съобщи CNN.

Книгата, която досега беше строго пазена тайна, ще излезе на 19 ноември под заглавието "Предупреждение". Тя е издание на Twelve - подразделение на Book Hachette Group Group.

Авторът ще остане анонимен. Източници на CNN твърдят, че са предприети "изключителни предпазни мерки за защита на самоличността на автора".

Източниците казват още, че през септември 2018 г. на издателя и на литературните агенти на автора са били предоставени доказателства, че авторът е същото лице, което предостави на "New York Times" текста "Аз съм част от съпротивата в администрацията на Тръмп".

Уилям Тейлър разобличи Тръмп пред Конгреса, че е оказал натиск срещу Украйна
Обновена

Уилям Тейлър разобличи Тръмп пред Конгреса, че е оказал натиск срещу Украйна

Обвързал е военната помощ с разследване срещу Байдън…

"Това, което Тръмп не разбира напълно, е, че много високопоставени служители в неговата администрация работят усилено, за да се противопоставят на някои части от дневния му ред и на неговите най-лоши стремежи. Зная това, защото съм един от тях."- написа авторът в статията си през 2018 г.

В нея той посочи, че начинът на действие на президента е вреден за държавата.

"Затова някои хора от администрацията на Тръмп се заклехме да предотвратим погрешните действия на Тръмп до края на мандата му и да защитим нашите демократични институции." - заяви тогава анонимният служител.