Републикански представители, които са против президента Доналд Тръмп, пускат Super PAC (Политическа комисия, която събира дарения от партийни членове и донори за финансиране на кампании), за да спечелят гласове от GOP за демократичния съперник на Тръмп, бившия вицепрезидент Джо Байдън.

Мат Боргес, основател на Right Side PAC, коментира пред "Аксиос" в сряда, че неговата група ще се свърже с недоволните републикански избиратели цифрово, по телефон и поща в решаващи щати, като Северна Каролина, Уисконсин и Мичиган.

Инициативата включва също Антъни Скарамучи, бившият директор по комуникациите на Белия дом, който служи само 10 дни преди да бъде отстранен.

Боргес заяви, че той и неговите колеги гледат на предстоящите избори като на "възможност за рестартиране на нещата" в GOP, опасявайки се, че Тръмп "може да навреди на Републиканската партия и да бъде партия на малцинството за поколение", ако бъде избран отново.

"Ние не се опитваме да станем демократи", допълва Боргес, твърдейки, че "никога няма да извърши" операцията за Берни Сандърс и Елизабет Уорън, които бяха прогресивните съперници на Байдън при демократите.

Байдън се представя като подходящ избор за републиканците, избягвайки, когато го питат дали ще наложи вето на законопроекта за универсално здравеопазване и дори се заиграва с възможността да избере републикански партньор.

"Знаете ли, има някои наистина достойни републиканци, които все още са накъде там", коментира по-рано бившият вицепрезидент пред избирателите в края на декември. "Но тук е проблемът сред добре познатите: Те трябва да се активизират."

Байдън води с 13% на Тръмп

Байдън води с 13% на Тръмп

Американците са все по-критични към Тръмп