Повече от 200 души са задържани по време на антиправителствените протести в Тунис, съобщават френски медии, позовавайки се на официалната агенция ТАП. Арестите са станали предимно през последените два дни.

197 от задържаните са обвинени за нападения над силите на реда, които се опитват да погасят протестите, неспазване на наложения полицейски час и вандализъм.

Припомняме, по време на новите протести, ескалирали в последните дни, демонстрантите поискаха оставката на премиера Беджи Каид Себси и замерваха полицаите с камъни.

Силите на реда им отвърнаха със сълзотворен газ и в крайна сметка разгониха множеството. По информация на Националния съюз на тунизийските журналисти представители на местни и чуждестранни медии са били нападнати от органите на реда. Действията на полицаите бяха категорично осъдени от структурата.

След множеството арести демонстрантите са намалили антиправителствените акции. Съобщава се за няколко слаби и малки протеста.

Северноафриканската страна се опитва да се стабилизира след свалянето на дългогодишния лидер Зин ал-Абдин бен Али по-рано през тази година.