Арестуваха български трафикант на мигранти в Сърбия. Той е задържан от съвместните военно-полицейски екипи в съседна Сърбия, предаде БГНЕС.

При спецакция на екипите на отбраната и вътрешните работи, които охраняват сръбско-българската граница в околностите на Зайчар, е задържан българският гражданин с инициали Н.К. на 24 години.

В колата, която е шофирал, са открити скъсани документи на нелегални мигранти, издадени в България. Открит е и друг доказателствен материал, който вече е предаден на прокуратурата в Сърбия.

Българският трафикант е с мярка за неотклонение задържане под стража за 48 часа. При друга спецакция на съвместните военно-полицейски екипи в района на Неготин е задържан друг трафикант - сръбски гражданин – на 25 години.

В управлявания от него микробус са били транспортирани 24 мигранти, 15 от тях са били непълнолетни. Всички нелегални мигранти са от Афганистан и Пакистан.

От създаването на съвместните полицейски екипи на 22 юли са задържани над 8000 нелегални мигранти, които са се опитали да влязат на територията на Сърбия от България и Македония. Това не е първият случай на задържани български трафикант.