Арменското правителство все още не е одобрило законопроект за признаване на Нагорни Карабах за независима република, предаде ТАСС, катъо цитира правителствен говорител. 

Припомняме, че по-рано днес се появиха такива съобщения. Говорителят уточни, че за момента министрите са разгледали единствено предложението на двама депутати. 

Решението обаче ще бъде взето след преговори между Армения и Нагорни Карабах. На извънредната сесия на парламента на 10 май този въпрос също няма да бъде обсъждан. 

Насилието в сепаратисткия регион ескалира през април. Азербайджан и Армения се обвиниха взаимно за провокиране на военните действия. На 5 април беше постигнато прекратяване на огъня след дни на сблъсъци, които доведоха до многобройни жертви и от двете страни.

Конфликтът в Нагорни Карабах започна през 1988 г., след като автономният регион с преобладаващо арменско население се опита да се отцепи от Съветската социалистическа република Азербайджан. Регионът обяви независимост, след като Съветският съюз се разпадна през 1991 г., предизвиквайки война, която продължи до 1994 г.