Сирийският президент Башар Асад заяви, че ракетният удар на САЩ, Великобритания и Франция по сирийската територия усилва решимостта на народа му в борбата с тероризма.
Това каза Асад по време на телефонен разговор с президента на Иран Хасан Рохани. Текстът на разговора бе разпространен от канцеларията на президента на Сирия в месинджъра на приложението Telegram, съобщи ТАСС.

"Асад подчерта, че тази агресия ще доведе до засилване на решимостта на сирийския народ да продължи битката с тероризма и отстояването на всяка педя родна земя", се казва в съобщението.

САЩ, Франция и Великобритания удариха Сирия
Обновена

САЩ, Франция и Великобритания удариха Сирия

Заради химическата атака по-рано този месец

"От своя страна президентът Асад заяви на Рохани, че атаката е за осъзнаване на колониалните западни държави, поддържащи тероризма, за това че са загубили контрол и в същото време те чувстват, че са загубили и доверието на своя народ и на света", информират от канцеларията на сирийския президент.

ЕС стои зад своите съюзници срещу използването на химично оръжие
Обновена

ЕС стои зад своите съюзници срещу използването на химично оръжие

Юнкер: Това беше последният път, в който режимът в Сирия използва химическо оръжие

Според Асад агресията е станала след като терористите не са постигнали целите на техните страни, които са въвлечени във войната срещу Сирия.

Припомняме, между 03:42 и 5:10 часа българско време самолети и кораби на САЩ, както и ВВС на Великобритания и Франция нанесоха ракетен удар по три обекта в Сирия. Повод за атаката е обгазяването от 7 април в сирийския град Дума. 

По-късно през деня в Сирия трябваше да започне работата на експерти от Организацията за забрана на химическото оръжие за изясняване на инцидента в град Дума.

Мария Захарова: Обстреляха Сирия, когато имаше шанс за мирно бъдеще

Мария Захарова: Обстреляха Сирия, когато имаше шанс за мирно бъдеще

Говорителят на руското външно министерство ползва ФБ за позицията си