Два снаряда от минохвъргачка удариха къща в квартала Садр в Багдад, крепост на милицията на шиитския духовник Муктада ас Садр.

При атаката са убити четирима души от едно семейство, съобщи АП, като се позова на полицията.

В района на Садр сити е съсредоточена най-голямата част от шиитското население в столицата. Агенцията информира, че от района в миналото са извършвани множество атаки с минохвъргачни и ракетни снаряди, а в последните седмици американките сили често претърсват домове там.

Бомба избухна и в друг квартал в центъра на Багдад - Карадах, при което е бил ранен пътен полицай.

Междувременно атентатор самоубиец се взриви до насъбрали се хора пред полицейски участък в Тал Афар, северен Ирак, и уби четирима цивилни, а най-малко 12 са ранени. Приблизително по същото време друг атентатор се взривил в близост до конвой, в който пътувал кметът на града. При второто нападение е убито дете. Сред ранените е и шофьорът на кмета, но той самият е оцелял.

В Махмудия почти едновременно днес избухнаха две бомби близо до бензиностанция, при което са загинали двама цивилни а няколко автомобила са унищожени.

Междувременно в северния град Киркук избухна бомба, но засега не се съобщава за пострадали. Експлозивите били заложени в автомобил в центъра на града.