Седем афганистанци загинаха, след като атентатор самоубиец се взриви в ресторант в югоизточен Афганистан, предаде АП, позовавайки се на информация на местните власти.

При атаката са били ранени 20 души.

Ресторантът в провинция Пактика е напълно разрушен. Предполага се, че атентаторът е искал да ликвидира командващия специалните части в Афганистан и околийския шеф, които по това време били в ресторанта.

От АП уточняват, че провинция Пактика, който е на границата с Пакистан, често е разтърсвана от атаки, организирани от талибани.

Тази година броят на самоубийствените атентати в Афганистан се увеличи значително. По данни на командващите на НАТО до средата на ноември в страната са били извършени 97 самоубийствени атентати, при които са загинали 217 души.

Междувременно стана ясно, че един войник от силите на НАТО и 55 талибански бунтовници са били убити при кръвопролитни сражения в Южен Афганистан през последните два дни.
Информацията е на агенция АФП, която се позовава на комюнике на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан  -ИСАФ.