Американската атомна подводница "Нюпорт-Нюз" тип "Лос Анджелис", която е въоръжена с крилати ракети "Томахоук", е влязла в пристанището на Гибралтар, съобщава местното издание Gibraltar Chronicle.

Допълва се, че подводницата е била забелязана в района на пристанището в четвъртък вечерта. Към нея се опитал да се приближи катер на испанските митнически власти, но той бил спрян от гибралтарската полиция.

Пентагонът потвърди, че подводницата е акостирала в Гибралтар, като уточниха, че това е "планирано техническо посещение".

Песков: Идлиб е гнездо на терористи, бездействието е рисково

Песков: Идлиб е гнездо на терористи, бездействието е рисково

Коментарът му е на пресконференция за руските военноморски учения в Средиземноморието

Във връзка с тази информация руските медии припомнят, че по-рано говорителят на руското военно министерство ген.-майор Игор Конашенков е заявил, че по данни на независими източници терористичната групировка "Хаят Тахрир ал Шам" подготвя провокация да обвини Дамаск за използване на химическо оръжие срещу жителите сирийската провинция Идлиб.

Според руснаците западната коалиция, ръководена от САЩ планирала да използва тази провокация като предлог за нанасяне на удари по сирийски правителствени обекти.