Канцлерът Себастиан Курц коментира, че Австрия възнамерява да продължи с плановете си да отвори всички магазини в началото на май, а ресторантите в средата на май, съобщава АП.

Австрия позволи на малките магазини да се отворят преди седмица. Курц коментира днес, че коронавирусните инфекции продължават да намаляват, така че правителството може да продължи напред с плана за възобновяване, който вече е очертан.

Правителството ще преразглежда ситуацията на интервали от две седмици, "така че винаги да има възможност да дръпне аварийната спирачка, ако това е необходимо".

Планът призовава останалите магазини, заедно с услуги като фризьори и маникюристи, да бъдат отворени в началото на май. Предвижда се училищата да започнат да се откриват през май, а религиозните служби да се възобновят на 15 май.

Правителството също така планира да позволи на ресторантьорството да се стартира на 15 май, като целият персонал трябва да носи маски. Ще има ограничения за това колко клиенти могат да присъстват.

Курц посъветва австрийците да не очакват неограничена свобода да пътуват из Европа. Той коментира, че ще прекара лятната си ваканция в Австрия и "може само да препоръча на австрийците да направят същото".

В Германия доказаха, че Covid-19 може да увреди сърцето и бъбреците

В Германия доказаха, че Covid-19 може да увреди сърцето и бъбреците

Заместник-председателят на института професор Ларс Шаде заяви, че трябва методично да проверят всички налични доказателства, включително и чрез аутопсии