Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменеи призова за бдителност срещу това, което той нарече „мека война”, водена от Запада и целяща да отслаби управляващия елит от духовници в Иран, съобщава държавната иранска телевизия, цитирана от „Ройтерс”.  

„Нашите държавни служители и всички части на управляващия елит трябва да бъдат бдителни относно продължаващата мека война на Запада срещу Иран ... враговете искат да отслабят системата отвътре”, коментира Хаменеи.

На заседание с членовете на Събранието на експертите, което има правомощия да назначава и освобождава от длъжност върховния лидер, Хаменеи изтъкнал пред тях: „С разстройването на центровете на власт в Иран, ще бъде лесно да се навреди на управляващия елит отвътре.”   

88-членното събрание, състоящо се предимно от възрастни духовници, се очаква да избере наследник на Хаменеи, който има последната дума по всички държавни въпроси.

Единственият начин да се материализират целите на революцията (ислямската от 1979 г.) е националното единство и да не се подчиняваме на врага”, подчертал Хаменеи.