Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменеи обяви, че смята, че няма да се стигне до въоръжен конфликт между Иран и САЩ и техните съюзници, но предупреди, че независимо от това Техеран трябва да продължи да развива военните си способности, съобщава "Ройтерс".

"От гледна точка на политическите калкулации, няма шанс за гореща война; въпреки това обаче въоръжените сили трябва да увеличават своите способности от гледище на човешки ресурси и оборудване катадневно чрез бдително, ефективно и гъвкаво управление", настоя силният човек в Ислямската република.

Напрежението между Иран и САЩ се засили след решението на Вашингтон да се изтегли от ядреното споразумение с Техеран и да наложи отново санкции срещу Ислямската република.

Саудитска Арабия призовава за нови санкции срещу Иран 

Саудитска Арабия призовава за нови санкции срещу Иран 

Иранската армия обещава да отговори на всяко нарушение на международното право в пролива Ормуз

Наскоро Саудитска Арабия предупреди Иран, че Съветът за сигурност на ООН вероятно ще разреши военни действия срещу Техеран, ако той блокира Ормузкия проток, както той заплаши да стори.

Междувременно от иранското военно министерство обявиха, че ще работят за подобряване на мощта на страната откъм балистични и крилати ракети.

Миналия месец иранският президент Хасан Рохани заяви, че военната мощ на страната е онова, което спира САЩ да я нападнат.

Иран се зарече да победи противниците си в Белия дом

Иран се зарече да победи противниците си в Белия дом

Иран не се страхувал от Америка