От Военното министерство на Аезрбайджан съобщиха за боеве на границата с Армения. Има загуби и от двете страни, съобщи РИА Новости.

"Започвайки от обяд на 12 юли подразделение на въоръжените сили на Армения, грубо нарушиха режима на прекратяване на огъня в участъка на Товузския район на азербайджано-арменската държавна граница. Те обстреляха нашите позиции с артилерийски установки. Има загуби и от двете страни", съобщиха от пресслужбата на военното министерство за руската агенция.

Битката там продължава. По информация на агенцията, азербайджанската страна е загубила двама военни и има петима ранени. Съобщава се и за загуба от страна на арменските военни.

Азербайджан погна българска и други чужди компании, действащи в Нагорни Карабах

Азербайджан погна българска и други чужди компании, действащи в Нагорни Карабах

Българската компания е "Родина-Хасково"

Към момента няма коментари от представител на военното министерство на Армения.

Припомняме, Азербайджанско - Арменски военен конфликт е военен пограничен конфликт между Армения и Азербайджан на територията на Нагорни Карабах през 2016 г. Конфликтът започва през нощта на 2 април 2016 г. с използването на бойни самолети, танкове и артилерия от страна на азербайджанската армия и навлизането ѝ на територията на Нагорни Карабах.

Военните действия са по цялата линия на контрол, която разделя двете територии. Според Министерство на отбраната на Армения, причините за избухването на конфликта се дължат изцяло на действията на азербайджанската армия. От Министерство на отбраната на Азербайджан съобщават, че на 1 април 2016 г. Армения е нарушила над 120 пъти споразумението за прекратяване на огъня, чрез изстрелване на артилерийски снаряди и мини през фронтовата линия.