Слепият медиум, която предсказа терористичните атаки на 11 септември 2001 г. в САЩ, също така е предсказала, че Владимир Путин ще властва над света един ден. Българската баба Ванга, която почина на 85-годишна възраст през 1996 г., е известна като "Нострадамус на Балканите".

Това пише британският таблоид "Дейли Мейл" в материал, озаглавен "Слепият медиум, която предсказа терористичните атаки на 11 септември, е имала видение, че Владимир Путин ще стане "господар на света" преди 40 години".

Припомня се, че през 1979 г. баба Ванга, която е имала около 85 процента успех в предсказанията си, е казала на писателя Валентин Сидоров, че Русия ще стане "господар на света", след като Европа се превърне в "пустош".

"Всичко ще се разтопи, сякаш е лед, само едно остава недокоснато - славата на Владимир, славата на Русия", казала Ванга, като допълнила, че "никой не може спре Русия".

Ванга, чието име е Вангелия Пандева Димитрова и е родена в Струмишко, също така е предсказала Брекзит преди десетилетия, допълва изданието.

Тя също така е твърдяла, че Европа, каквато я познаваме, "ще престане да съществува" до края на 2016 г.

Пророчицата е казала също, че Старият континент ще се превърне в "пустош, почти лишена от човешки живот".